研究員が執筆に参加『Asian Noodles: Science, Technology, and Processing』発行
[11/03/07]
提供元:共同通信PRワイヤー
提供元:共同通信PRワイヤー
2011年3月7日
日本製粉株式会社
日本製粉(株)研究員が執筆に参加
John Wiley & Sons社からアジアの麺の専門書
『Asian Noodles: Science, Technology, and Processing』発行
日本製粉(株)(会長兼社長 澤田 浩)は、かねてより小麦粉の品質向上や安定供給はもちろん、小麦粉二次加工品の開発を積極的に推進し、食文化の発展に注力してまいりました。このたび、米国に本部を置くJohn Wiley & Sons社から、当社研究員が共同執筆者として参加した英文専門書『Asian Noodles: Science, Technology, and Processing』が刊行されました。
同書は、Wheat Marketing CenterのTechnical Directorでアジアにおける食文化のスペシャリストであるGary G. Hou博士が編集されたもので、13カ国から集まった専門家が携わっています。永年にわたる技術の蓄積を活かし、日本からは当社の中央研究所および加工技術研究所の研究員が3つの章の執筆を担当し、日本における麺用粉の製粉や製麺技術、製造工場などについて紹介しております。このほか品質管理・分析、麺品質の測定、包装や保管方法、麺の栄養価にいたるまで、さまざまな角度から最新の知識や最先端技術が紹介され、非常に読み応えのある一冊です。アジアの麺についての深い洞察を得られる同書は、麺に関わる専門家のみなさんのお役に立てることと存じます。
ニップンは、これからもお客さまのニーズに応えた品揃えを強化するとともに、技術の開発、発展に努めてまいります。
記
1.『Asian Noodles: Science, Technology, and Processing』概要
■編集:Gary G. Hou
■発行:John Wiley & Sons社
ホームページはこちら >http://as.wiley.com/WileyCDA/Section/index.html
■各章のタイトルと執筆者
第1章 Breeding Noodle Wheat in China (Zhonghu He, Xianchun Xia, and Yan
Zhang).
第2章 Breeding for Dual-Purpose Hard White Wheat in the US: Noodles and Pan
Bread (Arron H. Carter, Carl A. Walker, and Kimberlee K. Kidwell).
第3章 Wheat Milling and Flour Quality Analysis for Noodles in Japan (Hideki
Okusu, Syunsuke Otsubo, and James Dexter).
第4章 Wheat Milling and Flour Quality Analysis for Noodles in Taiwan (C. C.
Chen and Shu-ying (Sophia) Yang).
第5章 Noodle Processing Technology (Gary G. Hou, Syunsuke Otsubo, Hideki
Okusu, and Lanbin Shen).
第6章 Instant Noodle Seasonings (Kerry Fabrizio, Rajesh Potineni, and Kim
Gray).
第7章 Packaging of Noodle Products (Qingyue Ling).
第8章 Laboratory Pilot-Scale Noodle Manufacturing and Evaluation Protocols
(Gary G. Hou).
第9章 Objective Evaluation of Noodles (David W. Hatcher).
第10章 Sensory Evaluation of Noodles (Bin Xiao Fu and Linda Malcolmson).
第11章 Effects of Flour Protein and Starch on Noodle Quality (Byung-Kee Baik).
第12章 Effects of Polyphenol Oxidase on Noodle Color: Mechanisms, Measurement,
and Improvement (E. Patrick Fuerst, James V. Anderson, and Craig F.
Morris).
第13章 Effects of Flour Characteristics on Noodle Texture (Andrew S. Ross and
Graham B. Crosbie).
第14章 Noodle Plant Setup and Resource Management (Gary G. Hou, Syunsuke
Otsubo, Veronica Jimenez, and Julio Gonzalez).
第15章 Quality Assurance Programs for Instant Noodle Manufacturing (Sumonrut
Kamolchote, Toh Tian Seng, Julio Gonzalez, and Gary G. Hou).
第16章 Rice and Starch-Based Noodles (Zhan-Hui Lu and Lilia S. Collado).
2.当社研究員執筆担当章
■中央研究所 分析センター長 大楠秀樹
●第3章 Wheat Milling and Flour Quality Analysis for Noodles in Japan
(日本の麺用粉の製粉方法と品質の分析方法)
●第5章 Noodle Processing Technology (麺類の製造技術)
■食品カンパニー 加工技術研究所 副所長 大坪俊輔
●第3章 Wheat Milling and Flour Quality Analysis for Noodles in Japan
(日本の麺用粉の製粉方法と品質の分析方法)
●第5章 Noodle Processing Technology (麺類の製造技術)
●第14章Noodle Plant Setup and Resource Management(麺製造工場の構成と資源管理)
以上
日本製粉株式会社
日本製粉(株)研究員が執筆に参加
John Wiley & Sons社からアジアの麺の専門書
『Asian Noodles: Science, Technology, and Processing』発行
日本製粉(株)(会長兼社長 澤田 浩)は、かねてより小麦粉の品質向上や安定供給はもちろん、小麦粉二次加工品の開発を積極的に推進し、食文化の発展に注力してまいりました。このたび、米国に本部を置くJohn Wiley & Sons社から、当社研究員が共同執筆者として参加した英文専門書『Asian Noodles: Science, Technology, and Processing』が刊行されました。
同書は、Wheat Marketing CenterのTechnical Directorでアジアにおける食文化のスペシャリストであるGary G. Hou博士が編集されたもので、13カ国から集まった専門家が携わっています。永年にわたる技術の蓄積を活かし、日本からは当社の中央研究所および加工技術研究所の研究員が3つの章の執筆を担当し、日本における麺用粉の製粉や製麺技術、製造工場などについて紹介しております。このほか品質管理・分析、麺品質の測定、包装や保管方法、麺の栄養価にいたるまで、さまざまな角度から最新の知識や最先端技術が紹介され、非常に読み応えのある一冊です。アジアの麺についての深い洞察を得られる同書は、麺に関わる専門家のみなさんのお役に立てることと存じます。
ニップンは、これからもお客さまのニーズに応えた品揃えを強化するとともに、技術の開発、発展に努めてまいります。
記
1.『Asian Noodles: Science, Technology, and Processing』概要
■編集:Gary G. Hou
■発行:John Wiley & Sons社
ホームページはこちら >http://as.wiley.com/WileyCDA/Section/index.html
■各章のタイトルと執筆者
第1章 Breeding Noodle Wheat in China (Zhonghu He, Xianchun Xia, and Yan
Zhang).
第2章 Breeding for Dual-Purpose Hard White Wheat in the US: Noodles and Pan
Bread (Arron H. Carter, Carl A. Walker, and Kimberlee K. Kidwell).
第3章 Wheat Milling and Flour Quality Analysis for Noodles in Japan (Hideki
Okusu, Syunsuke Otsubo, and James Dexter).
第4章 Wheat Milling and Flour Quality Analysis for Noodles in Taiwan (C. C.
Chen and Shu-ying (Sophia) Yang).
第5章 Noodle Processing Technology (Gary G. Hou, Syunsuke Otsubo, Hideki
Okusu, and Lanbin Shen).
第6章 Instant Noodle Seasonings (Kerry Fabrizio, Rajesh Potineni, and Kim
Gray).
第7章 Packaging of Noodle Products (Qingyue Ling).
第8章 Laboratory Pilot-Scale Noodle Manufacturing and Evaluation Protocols
(Gary G. Hou).
第9章 Objective Evaluation of Noodles (David W. Hatcher).
第10章 Sensory Evaluation of Noodles (Bin Xiao Fu and Linda Malcolmson).
第11章 Effects of Flour Protein and Starch on Noodle Quality (Byung-Kee Baik).
第12章 Effects of Polyphenol Oxidase on Noodle Color: Mechanisms, Measurement,
and Improvement (E. Patrick Fuerst, James V. Anderson, and Craig F.
Morris).
第13章 Effects of Flour Characteristics on Noodle Texture (Andrew S. Ross and
Graham B. Crosbie).
第14章 Noodle Plant Setup and Resource Management (Gary G. Hou, Syunsuke
Otsubo, Veronica Jimenez, and Julio Gonzalez).
第15章 Quality Assurance Programs for Instant Noodle Manufacturing (Sumonrut
Kamolchote, Toh Tian Seng, Julio Gonzalez, and Gary G. Hou).
第16章 Rice and Starch-Based Noodles (Zhan-Hui Lu and Lilia S. Collado).
2.当社研究員執筆担当章
■中央研究所 分析センター長 大楠秀樹
●第3章 Wheat Milling and Flour Quality Analysis for Noodles in Japan
(日本の麺用粉の製粉方法と品質の分析方法)
●第5章 Noodle Processing Technology (麺類の製造技術)
■食品カンパニー 加工技術研究所 副所長 大坪俊輔
●第3章 Wheat Milling and Flour Quality Analysis for Noodles in Japan
(日本の麺用粉の製粉方法と品質の分析方法)
●第5章 Noodle Processing Technology (麺類の製造技術)
●第14章Noodle Plant Setup and Resource Management(麺製造工場の構成と資源管理)
以上